Вітаю Вас Гість | RSS
Четвер
28.03.2024, 11:30

КЗ ПО ГСР "Центр дитячо-юнацької-творчості"

Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Гра "Сокіл" Джура

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2018 » Грудень » 3 » ГЕРОЇ СЕРЕД НАС – СУЧАСНІ ЗАХИСНИКИ УКРАЇНИ
20:52
ГЕРОЇ СЕРЕД НАС – СУЧАСНІ ЗАХИСНИКИ УКРАЇНИ

З нагоди двох революцій – Помаранчевої та Революції Гідності; в пам'ять усіх загиблих, постраждалих; тих, хто вистояв; на підтримку всіх українських бійців учасників ООС на Сході України 21 листопада 2018 року в м. Біла Церква була проведена обласна учнівська конференція «Герої серед нас: сучасні захисники України!». Організатором заходу був Комунальний заклад Київської обласної ради Центр творчості дітей та юнацтва Київщини.

Конференції передувала обласна пошукова акція «Герої серед нас: сучасні захисники України», що проводилася в області з метою національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді, вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності нашої держави, розвитку у школярів творчих інтересів до краєзнавства та науково-дослідницької роботи.

Васильківський район на пленарному засіданні конференції представила делегація у складі вихованок гуртка «Лідер-клуб» Васильківського районного ЦДЮТ: Олександри Порхун, Олександри Сулима, Альони Гончар (керівник Шевченко К.Г.), з роботою «В пеклі Іловайського котла (Спогади «Артиста»)», яка посіла друге місце в обласній пошуковій акції. В якій юні краєзнавці розповіли про добровольця батальйону «Донбас» Ігоря Олеговича Чайківського, який пройшов Слав’янськ, Краматорськ, Друшківку, Артемівськ, Попасну, Курахове та опинився в самому пеклі – Іловайському котлі.

В роботі секцій взяли участь учні Марянівського НВК – Шамота Владислав та Степура Людмила (керівник Мартич Л.В.), які представили дослідницьку роботу про земляка Кононенка Олександра Юрійовича, який в складі добровольців зведеного загону ПСУ «Дика качка» виконував бойове завдання по захисту східних рубежів Донецького аеропорту.

На секції «Революції гідності присвячується» виступила учениця Кожухівської ЗОШ І-ІІ ст. Скрипка Аліна (керівник Полосьмак В.П.) з розповіддю про свого земляка Степаненка Артура Вікторовича, учасника подій на Майдані - начальника нічної варти, який разом з товаришем підняв та встановив державний прапор України та прапор Євросоюзу на стелі на Майдані, потім, прямо з Майдану добровільно пішов до лав Національної гвардії України та став бійцем другого батальйону.

Учениці ОНЗ Гребінківський НВК – Сторонська Дарія та Шадура Варвара (керівник Корнієнко Л.М.) дослідили архівні дані про братську могилу 34-ох воїнів в смт Гребінки, що загинули на території Київщини у 1941-1944 роках під час визволення від нацистських окупантів.

В роботі конференції взяли участь та виступили почесні гості – учасники бойових дій в зоні АТО: заступник директора Васильківського районного ЦДЮТ Ігор Олегович Чайківський та директор Гребінківської гімназії Роман Валерійович Засуха. Вони були нагороджені подяками за вагомий особистий внесок у національно-патріотичне виховання учнівської молоді та формування у підростаючого покоління готовності до виконання громадянського обов’язку щодо захисту незалежності Української держави.

Учасники конференції звернулися до своїх ровесників з закликом: пам’ятати всіх живих і тих, хто вже не з нами, солдатів і активістів Майдану, учасників бойових дій в зоні АТО, лікарів і волонтерів. Вони боролися за наше майбутнє.

Закарбуймо їхні імена у пам'ять вічності.

Переглядів: 407 | Додав: name | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Корисні посилання
 pedpresa.com

Захист прав дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів

Васильківський районний центр дитячої та юнацької творчості © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz