Вітаю Вас Гість | RSS
Вівторок
16.04.2024, 18:12

КЗ ПО ГСР "Центр дитячо-юнацької-творчості"

Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Гра "Сокіл" Джура

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2018 » Липень » 9 » Раділи життю, дзвінко пісня лунала – усі святкували Івана Купала...
14:04
Раділи життю, дзвінко пісня лунала – усі святкували Івана Купала...


Вихованці та педагоги Васильківського районного ЦДЮТ стали учасниками святкувань одного із наймістичніших українських свят – свята Івана Купала, які відбувалися на Васильківщині 6-7 липня 2018 року.

Найактивнішими, зазвичай, були вихованці народознавчо-фольклорного клубу «Джерельце», адже це дійство належить до традиційних свят літнього обрядового календаря українців.

У свята Івана Купала давні язичницькі корені: спочатку свято на честь Сонця відзначалося в день Літнього сонцестояння, а після введення християнства, до нього приурочили свято Різдва Іоанна Хрестителя, яке за старим стилем відзначалося 24 червня.

Діти особливо серйозно готувались до святкових заходів, які проходили майже в усіх населених пунктах Васильківщини, зокрема в смт Гребінки (6 липня) та в с. Мар’янівка (7 липня), на батьківщині відомого співака І. С. Козловського.

Святковим дійствам передували майстер-класи по прибиранню Марени, розучуванню купальських пісень та обрядів, плетінню купальських вінків. Багато цікавого діти дізналися про традиції святкування Івана Купала від своїх бабусь та прабабусь, адже народ протягом століть зберіг купальські обряди й пісні, що, як і гаївки та колядки, належать до найдавніших часів.

Веселий настрій учасників святкових дійств підтримували виступи фольклорних та хореографічних колективів, ігри та атракціони, виступи лялькового театру, виставки робіт майстрів народних ремесел.

Діти взяли участь у плетінні найдовшого вінка, демонстрували власноруч виготовлені віночки та пускали їх на воду, стрибали через багаття і водили купальські хороводи.

Час провели чудово: раділи життю, веселилися та в черговий раз мали змогу поринути в дивовижний світ народних традицій української минувшини.

 

 

   

   

   

    

   

   

Переглядів: 533 | Додав: name | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Корисні посилання
 pedpresa.com

Захист прав дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів

Васильківський районний центр дитячої та юнацької творчості © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz