Вітаю Вас Гість | RSS
Субота
20.04.2024, 15:19

КЗ ПО ГСР "Центр дитячо-юнацької-творчості"

Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Гра "Сокіл" Джура

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2017 » Грудень » 4 » «Своя хата – рідна мати» – фольклорно-етнографічне свято у клубі «Джерельце»
19:41
«Своя хата – рідна мати» – фольклорно-етнографічне свято у клубі «Джерельце»

Важливим напрямом в роботі народознавчо-фольклорного клубу «Джерельце» Васильківського районного ЦДЮТ є прилучення до народознавства – вивчення культури, звичаїв рідного народу шляхом ознайомлення з характерними предметами побуту українців, народними ремеслами, символами. Знання народних традицій, їх наслідування – необхідні підростаючому поколінню українців. 
Українська хата – це невід’ємна частка нашої давньої культури. Вона втілила в собі уявлення та вірування наших предків, уклад всього їхнього життя та побуту. Хата назавжди стала взірцем естетичних вподобань українців.
З метою збереження духовної скарбниці нашого народу, вихованці народознавчо-фольклорного клубу «Джерельце» Васильківського районного ЦДЮТ підготували та провели фольклорно-етнографічне свято «Своя хата – рідна мати» для дітей молодшого шкільного віку. Захід проводився в актовій залі Гребінківського НВК.
Учасники та гості свята мали змогу поринути в атмосферу традиційного українського житла: ознайомитися з різноманітними елементами інтер’єру хати, обов’язковими компонентами її оздоблення, хатніми оберегами української родини, а також збагатитись знаннями перлин народного фольклору.

 

 

Проводилися народні ігри, звучали улюблені пісні нашого народу. Діти мали змогу взяти участь в цікавих вікторинах та конкурсах на теми української минувшини.
Свято пройшло в піднесеній, затишній родинній атмосфері, адже учасниками свята були не тільки діти, а й їх батьки, дідусі та бабусі.

Переглядів: 492 | Додав: name | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні посилання
 pedpresa.com

Захист прав дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів

Васильківський районний центр дитячої та юнацької творчості © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz