Вітаю Вас Гість | RSS
П`ятниця
29.03.2024, 17:21

КЗ ПО ГСР "Центр дитячо-юнацької-творчості"

Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Гра "Сокіл" Джура

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2017 » Вересень » 25 » Дитячий туризм – запорука здорового способу життя
19:12
Дитячий туризм – запорука здорового способу життя

Туризм, як масове явище, виник порівняно недавно, на початку минулого століття. Стрімко набираючи обертів, це явище стало настільки популярним, що туризмом в тій чи іншій мірі стало займатися переважна більшість людей. Популярність туризму пояснюється дуже просто: він не тільки активно підтримує високий рівень культурного збагачення, яке отримують мандрівники в процесі здійснення своєї поїздки чи походу, а й дає величезний заряд бадьорості, сприяє як фізичному так і духовному розвитку юних мандрівників.

У Васильківському районному ЦДЮТ цей напрямок діяльності представлений гуртками спортивного, пішохідного та водного туризму. На заняттях творчих об’єднань вихованці удосконалюють техніку спортивного туризму, способи та прийоми подолання природних перешкод, вчаться страхувати себе від нещасного випадку, застосовувати свої вміння та навички при проведенні спортивно-туристичних змагань.

Традиційними для юних туристів Васильківщини стали: весняний зліт-змагання з техніки пішохідного туризму «Вертикаль», змагання з техніки спортивного туризму в закритих приміщеннях, що проходять в спеціально обладнаній спортивній залі Дослідницької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Восени, до Всесвітнього дня туризму, проходять туристичні змагання серед вихованців гуртків ЦДЮТ.

У 2016-17 рр., беручи участь в обласних змаганнях, команди наших вихованців гідно представили свій навчальний заклад та район, посівши другі місця в змаганнях з пішохідного, водного туризму та спортивного орієнтування (тренери Бойко Р.П., Шевченко А.Г., Кушніренко М.В.). В складі команд виступали учні Ксаверівської, Дослідницької, Гребінківської загальноосвітніх шкіл. В особистій першості переможцями та призерами стали Дубовик Андрій, Ковальський Ігор, Волинець Віталіна, Тицик Евеліна, Тарасенко Дарина та інші.

Керівники туристичних гуртків та їх вихованці провели ряд майстер-класів для всіх бажаючих долучитися до цього виду спорту. Зокрема – показові виступи юних туристів, відбулися в рамках святкування Міжнародного дня захисту дітей в смт. Гребінки. Цікаві заняття з техніки пішохідного туризму, під час походу вихідного дня в серпні 2017 року провели керівники туристичних гуртків ЦДЮТ спільно з волонтерами та благодійною організацією смт. Глеваха для дітей з кризових сімей.

Традиційними для вихованців туристичних гуртків стали вело-естафети «Шляхами героїв» по місцях боїв Другої світової війни, присвячені Дню перемоги над нацистськими окупантами.

День туризму – свято не лише для тих, хто професійно займається туризмом, а й для всіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника.

Зі святом вас, небайдужі до туризму!

 

 

Переглядів: 491 | Додав: name | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Корисні посилання
 pedpresa.com

Захист прав дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів

Васильківський районний центр дитячої та юнацької творчості © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz