Вітаю Вас Гість | RSS
П`ятниця
26.04.2024, 17:36

КЗ ПО ГСР "Центр дитячо-юнацької-творчості"

Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Гра "Сокіл" Джура

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2017 » Квітень » 12 » Канікули – час для творчості та нових здобутків
14:57
Канікули – час для творчості та нових здобутків

Комплекс виховних, оздоровчих і розважальних заходів, які охоплювали дітей різних вікових категорій, було проведено у Васильківському районному ЦДЮТ під час двотижневих весняних канікул, які випали на початок квітня 2017 року. Різноманіття тем та форм відпочинку запропонували керівники гуртків своїм вихованцям.

Національно-патріотичному вихованню, формуванню навичок здорового способу життя у дітей та молоді були присвячені: тренувальні збори роїв-учасників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (в рамках підготовки до районного та обласного фіналів гри); були проведені практичні заняття вихованців гуртків туристсько-краєзнавчого напрямку, під час яких юні спортсмени готувалися до районних та обласних змагань з технік пішохідного, велосипедного та водного туризму.

 

31 березня 2017 року вихованці ЦДЮТ та учні загальноосвітніх закладів гідно представили Васильківщину на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» та посіли призові місця в чотирьох номінаціях: Іванченко Андрій (учень Погребівського НВК) – І місце в номінації «Охорона здоров’я», Чумак Ангеліна, Чупрій Ангеліна (учениці Ксаверівської ЗОШ І-ІІІ ступенів) – ІІ місце в номінації «Народознавство, краєзнавство», Ілинич Назарій (учень Тростинського НВК), – ІІІ місце у номінації «Рослини навколо нас», Карачун Юрій (учень Тростинського НВК) – ІІІ місце у номінації «Я і природа». Готували дітей до обласного конкурсу педагоги: Красніков В.К., Шевченко К.Г., Красніков К.П.

Делегація в складі вихованців ЦДЮТ та школярів району: Чумак Еліна та Порхун Олександра (Ксаверівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Бабик Ірина (Великовільшанський НВК), Любченко Євгеній (Путрівський НВК), Хоменко Карина (Малосалтанівська ЗОШ І-ІІІ ступенів) разом з своїми наставниками (Шевченко К.Г., Красніков В.К., Журавльова Н.А, Тітяєва С.В.) взяли участь та отримали сертифікати переможців обласної краєзнавчої конференції учнівської молоді «Київщина – мій заповітний край», яка відбулася в місті Буча 6 квітня 2017 року і була присвячена відзначенню 85-ї річниці утворення Київської області

Незабутні враження в учасників конференції залишилися від зустрічі з Наталією Сумською, українською телеведучою та провідною акторкою Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, народною артисткою України.

В рамках відзначення Великодніх свят, з метою залучення гуртківців до збереження духовних надбань українського народу та розвитку національних традицій рідного краю вихованці народознавчо-фольклорного клубу «Джерельце» (керівник Туровська В.С.) провели заходи «Вербич, вербич, весну поклич...», «Світле свято Великоднє», під час яких відтворили обрядові дійства Вербного та Великоднього тижнів. Вихованці гуртків художньо-естетичного напрямку взяли участь у відкритих заняттях на тему «Християнські традиції та звичаї Великодня».

 

Невід’ємною частиною Великодня є крашанки і писанки, бо яйце – символ життя, продовження роду і весняного відродження. Вихованці ЦДЮТ разом з керівниками провели для всіх бажаючих майстер-класи по виготовленню та художньому оформленню писанок: «Моя писанка – найкраща», «Великодній кошик», «Ажурна писанка», «Інкрустація писанки соломкою».

 

 

Вихованці вокальних студій та хореографічних колективів стали учасниками заняття творчих майстерень керівників гуртків Бесідовської Р.Д. та Кузьменко Л.М. «Обрядові пісні і танці Великоднього тижня» та конкурсної програми «До-ре-мі-фа-солька».

І діти, і дорослі в ці дня готуються до Великодніх свят.

Великдень – це свято, що об’єднує всіх нас вірою у перемогу світла над темрявою, наповнює наші серця любов’ю і добротою, зміцнює кожного з нас духовно!

Великдень всіх нас на гостини просить.

Малює сонце полотно небес.

І крашанку, як усмішку, підносить

Христос Воскрес, Воістину Воскрес.

Переглядів: 628 | Додав: name | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Корисні посилання
 pedpresa.com

Захист прав дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів

Васильківський районний центр дитячої та юнацької творчості © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz